God och nyttig mat med smak av medelhavet
Ingredienser 4 personer:
1 pkt. makrillfilé à 400 gr kolla att den är msc märkt
200 gr spenat det finns bladspenat i kuber att köpa som är lätta att använda
1/2 dl vispgrädde laktosfri och ekologisk
1/2 liten gul lök i tärningar
50 gr skalad grovt hackad mandel
Citronsaft
muskotnöt
vetemjöl till panering
salt
svartpeppar
smör och olja till stekningen
Dela de tinade filéerna på hälften och vänd dem i vetemjöl. Bryn smör tillsammmans med olja (använd neutral raps olja) i stekpannan lägg i fiskfileébitarna med skinnet nedåt bryn båda sidorna och ta sen upp dom. Skölj ur stekpannan och bryn löken i lite smör när den fått lite färg, lägg i spenaten och låt den fräsa några minuter salta och peppra häll på grädden och låt den koka in, smaksätt med pressad citron och muskot.
Lägg upp spenaten på ett ungsfast fat arrangera fisken med skinnsidan uppåt ovanpå, avsluta med att strö över mandlaran som du brynt i stekpannan, kör in i ugnen på 160 grader i 5 minuter eller tills makrillen är genomstekt, servera med kokt potatis och veckans sallad.
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
tisdag 11 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser fint ut Lars. Nu blev jag sugen på fisk!
SvaraRadera