God ugnsrätt som är snabb att laga, vill du förbereda så går det att blanda tomatröran dagen innan så är det bara att smeta på och baka av när du är hungrig.
4 Personer
500 gr. laxfilé
1 burk creme fraiche
1/2 dl riven färsk parmensanost
50 gr soltorkade tomater
1/2 finhackad rödlök
Blötlägg tomterna i 5 minuter i rikligt med vatten, spola av dom och finhacka. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med peppar. Salta och peppra laxen bre sen på tamatröran och baka i ugnen på 200 grader ca. 10 minuter eller tills laxen är genombakad, tänk på att inte baka för länge laxen skall vara glansig inuti.
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
måndag 8 augusti 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gjorde lax efter detta recept och det blev bara så himla gott. Så tack så mycket.
SvaraRaderaKul att höra!!
SvaraRadera