En härlig efterrätt som passar bra att förbereda dagen innan du har dina gäster på middag. Går att göra helt laktosfri!
För 6-8 personer
2 kanelstänger
1 grön kardemumma pung
1½dl vispgrädde (laktosfri)
3/4dl strösocker
2tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3dl yoghurt (10%) (laktosfri)
1 paket frysta, tinade hallon (250gr)
2msk flytande honung
Stött kanelstången och kardemumman i en mortel. Blanda grädde, socker, kanelstång, kardemumma och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i 1 minut. Ta kastrullen från platan och låt dra i 15minuter. Sila av kryddorna i en nätsil.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5minuter. Krama ur bladen och låt smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med ½dl av gräddblandningen. Rör ner gelatinblandningen i resten av gräddblandningen. Bland i yoghurten. Häll upp i 6-8 små glas och låt stå i kylen i ca 4timmar.
Tina hallonen, mixa med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpurén med honung. Hit kan du förbereda.
Toppa pannacottan med hallonpurén precis före servering.
Om du vill ha ett snyggt upplägg:
Fyll en form med grovt salt. Ställ glasen i saltet så att de lutar lite. Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev kanten med en sked. Ställ formen i kylen i ca 4timmar. Ta ut glasen ca 30minuter före serveringen. Ställ glasen upprätt och skeda i hallonpurén.
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
tisdag 27 december 2011
Kryddig Yoghurtpannacotta med hallon (laktosfri)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar