Matbloggstoppen

måndag 22 augusti 2011

Hirsbiffar med tomatsås

Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen och låt den kallna. Detta passar jätte bra att förbereda dagen innan. Detta är också ett kanon sätt att börja med när man vill pröva vegetariskt, våra barn gillar detta recept skarpt.

3 dl hirs som du kokar enligt anvisningarna jag köper från Saltå kvarn
3 ägg
1 1/2 dl riven lagrad ost
salt och peppar

Blanda ingredienserna och forma till biffar och stek dom krispiga i en blandning av olja och smör. Prova gärna att variera kryddningen jag prövade med färsk chili och spiskummin.
Servera med tomatsås och och ugnsstekt potatis.



4 kommentarer:

  1. Detta måste jag prova!

    SvaraRadera
  2. Hör av dig och tala om vad du tyckte, lycka till.
    Sylvia

    SvaraRadera
  3. Viktoria Isaksson2 juni 2012 kl. 15:59

    Tack för det här receptet - det är supergott! Min syster och svåger gillade det också, och när jag då förtjust berättade att jag hittat det när jag googlat på "vegetarisk mat som barn gillar" sade Henning 5 år "men vi gillar det inte, det är jätteäckligt" :)

    SvaraRadera
  4. Roligt Victoria! Ja barn är ju som barn är. Vi säger ofta att våra barn äter nästan vad som helst, så kommer man till kompisar som lagat god mat. Och då vill inte våra ha!!!!

    SvaraRadera