Matbloggstoppen

torsdag 16 juni 2011

Choklad fondant

En av de lättaste efterrätterna som gå att göra men med ett imponerande resultat och allt går att förbereda i god tid


Till 4 formar à 1 dl (formarna är ett måste)
100gr smör 
2 äggulor 
1 ägg 
0,5 dl socker ¨
150 gr mörk choklad vi köper alltid fair trade då vet vi att man kan äta med gott samvete och all heder till Anton Berg som bara har fair trade.


Smält smöret och hacka chokladen, när smöret har smält så ta av från plattan och rör i chokladen fortsätt att röra tills chokladen smält. Vispa sen äggen och sockret vitt och poröst, när du är nöjd så blanda i chokladsmörjan och blanda vidare till allt är blandat. Häll upp i formarna (du behöver inte smörja) plasta och sätt i kylen. Ta ut dom 15 minuter innan du skall baka av dom i ugnen på 200 grader mellan 6 och 10 minuter dom skall vara krämiga i mitten, vid 10 minuter är dom nästan inte krämiga alls så det är bara att välja själv. Servera direkt med god vaniljglass. 

2 kommentarer:

  1. Tack för ett fantastiskt gott recept. Har gjort det flera gånger och njutit!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du också gillar det! Chocklad är något som man kan njuta av året om. Sylvia

    SvaraRadera