Matbloggstoppen

måndag 28 februari 2011

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Detta är barnens favorit vilket vi har farmor att tacka för.

2 dl vetemjöl
8 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
smör att steka i
400 gr stekfläsk i skivor

Häll i vetemjöl i en bunke, häll i mjölken lite i taget så att det inte blir klumpar. Tillsätt äggen och saltet vispa till en smet. Sätt på ugnen på 200 grader och lägg ut skivorna av fläsket på en plåt och stoppa in den i ugnen där det får steka klart. Smält smöret i en stor stekpanna som tål ugnsvärme, häll i smeten och rör i botten så att den stelnar lite i taget, när hälften har stelnat ställ i pannan i ugnen och låt den stelna. Servera i stekpannan på bordet med fläsket liggande ovanpå.  Akta så att ni inte bränner er på stekpannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar