Matbloggstoppen

måndag 18 juli 2011

Tandorikyckling med friterade hirsbollar

Efter att vi varit hela dagen i skogen och plockat hallon och blåbär, så passar det perfekt med lite indieninspirerad middag.

Hedvig hjälpte mig med kycklingen, detta gjorde hon.

3 Kycklingfiléer i grova bitar
3 dl Medelhavsyoughurt
Santa Marias tandorikrydda
salt och peppar

Hon delade kycklingen i grova bitar, sen blandade hon youghurten och kryddan tills det smakade som ville. Hon saltade och pepprade kycklingen och blandade ned det i youghurten också fick det dra i 10 minuter sen la Hedvig upp bitarna på bakplåtspapper och stekte i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Oskar hjälpte mig med hirsbullarna

Vi kokade 2dl hirs från Saltå kvarn (viktigt att skölja med hett vatten i en sil) i 4 dl vatten i 10 minuter på svag värme stäng av plattan och låt de dra i 15 minuter låt hirsen svalna.
Blanda hirsen med 2 ägg
2 msk bovetemjöl
1 dl riven ost
salt och peppar
Provfritera en köttbullsstor bulle och kolla om smaken är bra. Fritera sen resten (använd neutral rapsolja och var beredd med ett lock så att du kan släcka om det börjar brinna). Lägg upp dom på hushållspapper så att fettet rinner av, lägg över de på en ugnsfast form och baka de klara tillsammans med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar