Matbloggstoppen

onsdag 15 augusti 2012

Rödbetssallad med bacon och ädelost. Laktosfri


Hittade ett recept i en tidning som jag fastnade för. Den var precis med våra smaker. Och det passar bra nu när det är varmt.
Barnen gillade verkligen den här salladen, kanske att just dagens ädelost var lite för väl lagrad (stark). Ska tänka på det till nästa gång.
Den här ädelosten köpte vi hos Ostaffären i Strägnäs och den är laktosfri. Där fick jag även lära mig att Cambonzola alltid är laktosfri. Tjoho vad glad jag blev att få reda på det. Nu ska här ätas Cambonzola :-))

Till 4 pers
500gr färska rödbetror
400gr färdiga linser eller 2dl torkade röda linser om du kokar själv
1 paket bacon, 140gr
2 päron
frisésallad eller krispsallad, ca 8dl
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger eller crema di balsamico
flingsalt och svartpeppar
1 paket ädelost, 140gr
50gr valnötter

Koka rödbetorna mjuka i lite lättsaltat vatten.Låt rotspetsen och lite blast vara kvar så behåller de färg och smak bättre. Spola rödbetorna under kallt vatten, tryck bort skalet medan de är varma och skär i klyftor.
Koka linserna enligt anvisningar eller spola om du har färdiga linser. Strimla och knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skär päronen i klyftor. Lägg upp salladen, linser och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg på päronklyftorna. Strö över smulad ost, delade nötter och bacon.

Servera en härlig sommar kväll som idag!!

1 kommentar:

  1. Men ... finns det laktosfri ädelost. Vilken nyhet. Undrar om man kan få tag på det på närmare håll än Strängnäs. Jag älskar ädelost och saknar det enormt. Och att man kan äta Cambonzola var också en nyhet. Säger som du, tjoho så glad jag blir :) Tack för tipset!

    SvaraRadera