Matbloggstoppen

tisdag 7 augusti 2012

Sylvias Bönsallad

En bönsallad som är god att ha istället för potatis eller pasta, till kött eller fisk. Och du kan även ha den som den är med lite parmaskinka till.

1 burk kidney bönor
1 burk svarta bönor
75gr hyvlad eller grovriven parmensanost
½ burk strimlade soltorkade tomater
½ purjolök
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt & peppar.

Sölj bönorna, grovriv parmensanosten, finstrimla purjolöken och bland allt i en skål. Garnera med basilika.

2 kommentarer:

  1. Mmmm ... låter väldigt gott! Den ska jag definitivt göra. Har en stor parmesanost att göra av med. Bara att skära parmesan-kuber och sitta och plocka med tandpetare och äta är ju otroligt gott. Gjorde en tomatsalsa till vår grillade biff ikväll med nästan enbart egenodlat (tomater, lök, vitlök, persilja) + lime och passionsfrukt och lite kryddor. Smakade jättegott. Kommer nog att lägga ut receptet på bloggen så småningom.

    Hoppas ni fått mer skörd på era chiliplantor. Vi äter ostfylld chili som förrätt titt som tätt. Vi kommer också att frysa in en hel del att njuta av i vinter.

    Ha det gott hälsar grannarna i 22:an

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita, ja parmensanost är ju så himla gott, de finns alltid hemma hos oss. Härligt att kunna göra en salas på helt egenodlade grönsaker. Ja vi har massor av chilifrukter, många börjar bli röda nu. Så gott att ha i olika maträtter. Ska lägga ut en bild här snart:-)
      Vi hörs snart igen

      Radera