Matbloggstoppen

onsdag 2 november 2016

#Länge sedan sen vi sågs#

Oj, vad tiden går fort!! Väldigt länge sedan sen jag satt och skrev här på bloggen. Men det betyder ju inte att vi inte har lagat någon mat. För det bör man annars dör man ;-)
Något som vi har börjat med under den här hösten är att någon av barnen lagar mat på fredagar, väldigt uppskattat av oss föräldrar (och barnen). Vi finns nära tillhands om det är något som krånglar eller är jobbigt, för det ska vara kul att laga mat! Oskar och Hedvig får följa med under veckan och handla till middagen som dom själva har valt och planerat. Först checka av ingredienserna och sen skriva ner vad som behövs handlas. Allt för att lära sig hur en middag behöver planeras.

Vi har även hämtat inspiration från många av våra resor som vi har gjort. En hel del av resorna har gått till Palma, Mallorca. Verkligen en stad och ö att kunna hämta härligt mycket matinspiration från. Vi har ätit fantastiska fisktacos, ceviche, skaldjur, sushi m.m.
Jag upplever att det är mycket fokus på att äta mer vegetarisk nu. Många vill hitta bra och goda alternativt till kött vilket jag tycker om. Vi försöker att vegetarisk flera gånger i veckan.
Ja, då hoppas jag att vi syns här oftare framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar