Matbloggstoppen

torsdag 26 juli 2012

Resa på Västkusten i USA: Sista etappen, Highway 1 South: Monteray till LA(Marina dela Ray

Efter två dagar i Monteray var de dax att sticka iväg på vår sista etapp av resan längs kusten. Den världsberömda sträckan längs med klippkanten där det ofta kan ligga dimma så här års och man får se otroliga vyer. Jag var inte medveten om hur brant det skulle vara men jag förstog att det var nog ganska mycket. Eftersom Lars sagt att "de är nog bästa att jag kör". Och det var nog tur!!! Jag satt på tusen nålar nästan hela vägen. Vägen var smal, brant och kurvig!!! Och där var det då folk som även cyklade, de förstår jag inte alls!!! Jag vågade ju titta ut ganska mycket men då bad jag allt som oftast att Lars skulle bromsa. Mot slutet planade det ut och vi fick en rejäl belöning. Där kunde vi stanna till vid en strand och titta på ett 50-tal sjöelefanter som log och solade. De var otroligt roligt att få komma så nära dom. Vilka bjäsar!!!
En helt otrolig sista etapp även fast det var kringel krokväg med branter, så var det en fantastisk upplevelse.
Vi hade bokat in oss på ett hotel i Marina dela Ray, så nu var det dax för LA trafiken. Vi kom in mitt i rusningstrafiken en fredag, så det blev till att stå i köer. Det gick bra trots sjufilig motorväg, vi har haft en GPS och karta hela vägen så det har gått väldigt bra att hitta hela vägen. Vi stannade bara en natt på hotelet eftersom vi blev inbjudna att stanna hos en gammal vän/ridlärare som bor i LA. Middagen i Marina dela Ray intogs på en restaurang som vi hittade genom att fråga en tjej som gick förbi och den passade utmärkt. Vi hann med att bada i polen på hotelet innan vi drog vidare till Ulf och Lasse som bor i västra delen av LA. Där driver dom en utbildningsanläggning för hästar och ryttare. Vi var självklart där och tittade, och Hedvig fick även rida på en stor häst. Lycka!!!!
Första kvällen hos Uffe och Lasse bjöds det på grillad kyckling, grillad majskolv och sallad med ett gott vin till. Till efterrätt "Svensk" Rabarber Paj med vaniljsås. Det smakade så bra och skönt att sitta ute. Hedvig fick en ny vän,katten PUSS. Det var en av katterna som bodde/var ute hos dom. Oskar var inte lika förtjust men efter ett par dagar gick det bättre.
Under måndagen fick vi en guidning av Hollywood av Uffe och Lasse. Vi var vid Hollywood skylten, Hollywood lake, China Teather, Walk of fame, Beverly Hills och ett antal livsmedels affärer (så klart). Sist men inte minst Farmers Market där vi åt lunch.
Den kvällen hade vi lovat att laga middag. Vi handlade på en av livsmedelsaffärerna som vi var på under dagen. Man blir verkligen imponerad av Amerikanska livsmedelsaffärer, har inte sett något liknande hemma. Man lägger upp frukt och grönsaker. Stapplar och exponerar allt på ett imponerande sätt. Något som jag hoppas kommer hit.
Kvällens middag blev, Förrätt: Sesam marinerad Pilgrimsmussla och Tonfisk. Varmrätt: Hälleflundra med örttäcke, vitvinssås och stekt sparris. Och ett gott vin till de. Efterrätt: Färks frukt med en vanilj yoghurt.
Universal Studios
Det blev en hel del badning i polen så klart!
Disneyland
En del av vardagslyxen i LA var en av mina favoriter, Blodgrape som fanns ute i trädgården. Bara att gå ut och plocka. De var ett av alla citrusträd som Uffe och Lasse har i sin trädgård. Tanken var att vi skulle ta oss till San Diego, (Sea World) men vi kände oss lite reströtta och 4/7 var en onsdag och många lediga. Vi tog oss till Universal Studios istället och det var en hit. Vi åkte de mesta som man kunde och köerna var inte alls så farligt långa. Längsta tiden vi stod i kö var 60min.
Disneyland
Dagen därpå bar de av till Disneyland, de tog ca 1½ timme med bil från Uffe och Lasse som bor i Burbank, Västra LA. Vi var bereda på att köa mycket och till allt, men blev glatt överraskade när det inte stämde. Vi var där ca 08.30 och kunde köpa inträdes biljetter vid parkeringen, sen var det bara att gå in vid entrén. Vi stod inte i några direkta köer under dom första timmarna, perfekt!! Runt lunch började det att bli köer men helt ok, inte längre än 40-60min här heller. Säkert olika beroende på vilken dag du är där. De här var 4/7 (US nationaldag) och många kom för att se fyrverkerierna, men det hoppade vi faktiskt över. Barnen ville hemåt och var nöjda. Två dagar i nöjesparker sätter sina spår :-)
Sist men inte minst så blev det ett besök till en riktig Amerikans MAL (köpcenter) under dom sista dagarna innan vi skulle hem till Svedala igen. Vi hann inte igenom allt men det betyder ju att de finns en chans att vi kommer tillbaka ;-)
Att avsluta i LA boende hemma hos Uffe och Lasse, satte pricken över i på vår resa. De var ju oplanerat och fantastiskt öppen hjärtligt gjort. TACK! (Vi kommer tillbaka :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar