Matbloggstoppen

söndag 1 juli 2012

Resa på Västkusten i USA: Napa Vally, Calistoga vidare till Monteray

De var så skönt att ha en kort tur framför sig, vi hade bokat in oss på ett hotel i Napa Vally. Efter lite sökande på nätet så hittade jag en mysig by/stad som heter Calistoga. När vi kom av motorvägen så kunde vi åka mellan alla vingårdar. Man ville stanna över allt :-)
Första stoppet blev på en lite lanthandel/fik/loppis där jag hittade en liten födelsedagspresent till Lars. Ett gammalt recepthäfte från 50-60 talet. Hedvig lyckades lura ut Lars före oss, så att jag kunde köpa det. Deras lunch och mackor så jättegoda ut, men det var för nära vår frukost, tyvärr. Men verligen värt ett stopp när ni har vägen förbi.
Många av vingårdarna kände vi igen: Beringer, Silverstone, Bonterrá mfl. Lars fick syn på en favorit som produceras av Seghesio. Vi följde skyltningen som inte var bra, vi körde runt i en cirkel och gav tillslut upp, men då när vi kör igenom Healdsburg så ser Lars skylten igen och då var vi inte långt borta. Det blev vinprovning och ett besök i vinkällaren. Allt väldigt proffsigt och snyggt uppbyggt för alla som ville komma in och prova vin. Vi har ju vart i Italien tidigare och har inte upplevt att det vart lika lätt att stanna på vinprovning. Vi köpte två flaskor vin, Pinot Noir och Zinfandel.
Lunch stoppet blev vid en Mexikans matvagn vid vägkanten, varsin Tacos med mjukt tortilliabröd. Hett och gott, det kallar jag för snabbmat :-)
När vi kom fram till hotelet i Calistoga packade vi upp och tog en sväng i stan. Till kvällen blev det pasta på en "Italienska" restaurang. Den här gången missade vi att barnen skulle dela på en vuxen rätt, så det blev mycket över. Förrätt delade vi alla fyra på kallskuret och en färsk grillad kronärtskocka. Allt smakade väldigt bra, skönt att slippa all friterad mat som de annars allt som oftast är här. Vi tog ett vinprovar paket med tre sorters rött vin till, jättebra. Promenad hem till hotelet.
Dagen efter var vår födelsedag, se separat blogg inägg om det.
Men dagen spenerades med ett besök i Santa Helena som hade en heldel fina butiker, men i den övre prisklssen. Vi köpte en härlig lunch som vi intog i solen på vår balkong. Därefter ett par timmar vid/i polen. Kan det bli bättre på födelsedagen!!
Dagen efter drog vi vidre ner genom hela Napa Vally vidare till San Fransisco. Helt magiskt att köra in över Golden Gate!!!
Vi beslöt att bara lägga ett par timmar i SF och sen köra vidre till Monteray. Kändes helt rätt när vi gick genom Fischermans Warf. Det var alldeles för mycket tingel tangel och för lite äka vara med skaldjur, tyvärr:-( Kanske var så at vi var för bortskämda med Seattle och Pikes Pales.
Resan till Monteray gick bra men var jobbig pga köer för en olycka. Hade svårt att hitta hotelet och kom fram sent. Vi hittade tillslut Bubba Gump restaurang att äta på, häftigt ställe och bra utsikt (sjölejon och sjöuttrar).
 Dagen efter ägnade vi åt Marin akvariet ( Monteray Bay Aquarium). Det var fantastiskt bra, det var verkligen värt att hoppa över SF och ta sig till Monteray. När vi tog en lunchmacka vi vattnet utanför fick Hedvig en rejäl överraskning. När vi satt där kom en mås som vi inte sett i Sverige, svarta ben. Den satt där och tittade på oss när vi åt och plötsligt när den satt bakom oss flög den på Hedvigs hand och tog resten av mackan. Stackars Hedvig blev livrädd, men allt gick bra. En tjej från akvariet kom ut och frågade hur det gick och hade handsprit med sig. Dom visste att det var vanligt och att vi hade tur att den inte tog den från munnen. Dagen efter så började vi på vår sista dela av High Way 1!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar