Matbloggstoppen

måndag 7 november 2016

#Morotskaka med ostglasyr#

Morotskaka, en klassiker som jag har bakat många år men som hamnat i skymundan. Jag och barnen hade ett par dagar ledigt tillsammans på höstlovet. Första snöblasket kom med kraftiga vindar, så vi ville gärna hålla oss inne. Då passade jag och Hedvig på att baka kakan!

Ingredienser:
4ägg
350g finrivna morötter (ca 6dl)
2 1/4dl matolja
4½dl vetemjöl
4½dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel

Ostglasyr
100g Philadelphia ost (Laktosfri finns av olika leverantörer)
½dl mjukt smör (Laktosfritt finns av olika leverantörer)
2½dl florsocker
1tsk vaniljsocker

Smöra och bröa en form med löstagbar botten, 24cm i diameter.
Vispa (med elvisp) ägg, rivna morötter och olja poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner blandningen i morotsmassan.
Häll i smeten i formen.
Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen 60-70min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.

Vispa (med elvisp) ihop ost, smör, flor- och vaniljsocker till en jämn fin glasyr. Bre ut över kakan. Dra sedan mönsterränder med en gaffel.



1 kommentar:

  1. Men så trevligt att äntligen få se lite inlägg hos er igen :) Har saknat dom. Och jag tackar för receptet på morotskaka. Har länge tänkt göra en och den här ser ju hur god ut som helst. Läste om era fredagsmiddagar som någon av barnen lagar. Så himla trevligt. Förstår att det är uppskattat. Verkligen kul att hela er familj tycker det är så kul att laga mat. Vi tycker också det är kul, det är därför vi håller på att byta kök så vi kan få större arbetsytor och plats för bland annat köksassistent som vi saknat.

    Önskar er alla en skön helg!

    Anita i 22:an

    SvaraRadera