Matbloggstoppen

fredag 16 september 2011

Stark syrlig kyckling thaigryta med ingefära

Jag gillar starka saker så denna thaigryta blir stark, men du kan själv reglera det genom att ha i lite mindre chili.

4 personer
1 1/2lite vatten
2msk. fisksås
2 msk japansk soya
1 stor bit färsk ingefära (ca 5 cm)
2 morötter
1 citrongräs
1/2 purjolök den mörkgröna sidan
1/2 huvud salladskål
4 potatisar
1 röd chili
1 lime
1 klyfta vitkål
2 kycklingfiléer
1 paket glasnudlar

Börja med att koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och spola dem med kallt vatten så att de kallar.
Koka sen upp vattnet, fisksåsen och soyan. Skiva purjon,skalad potatis, morötterna, ingefäran, bulta med knivskaftet på citrongräset och dela det i bitar, skiva chilin (välj hur stark du vill ha tänk på att det är kärnor och de vita mellanväggarna som är starka)och lägg allt i den kokande grytan . Låt det koka i ca 15 minuter tillsätt sen kycklingen och vitkålen delad i grova bitar låt koka i ytterligare 10 minuter. Avsluta med att tillsätta salladskålen som du skivat fint och de kokta nudlarna, smaka av med salt, peppar och limesaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar