Matbloggstoppen

lördag 10 mars 2012

Aubergine och zuccini lasange

Aubergine och zuccini lasange som ett tillbehör för ca fyra personer:
1 aubergine
1 zuccini
1 burk krossade tomater 400gr
2 klyftor vitlök
1 burk crème fraiche
½dl riven smakrik ost
salt och peppar
olja till stekning

Sätt ugnen på 250grader. Skiva augergine och zuccini i en cm tjocka skivor. Lägg ut dom på en plåt med bakplåts papper på, droppa olja över och rosta i ugnen. Håll koll på dom och vänd när dom börjar få färg.
Fräs vitlöken i lite olja, häll sedan över krossade tomater med ett par matskedar vatten. Låt puttra i ca 15min. Blanda crème fraichen med osten och salta och peppra.
Varva grönsakerna med crème fraiche och tomatsås, avsluta med crèm fraiche och toppa med ost. Grädda i ugnen ca 15 min.
Öka receptet och servera som en vegetarisk rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar