Vi köpte 450 gr lammfilé och varsin bakpotatis. Hedvig mixade 1 vitlöksklyfta med 50 gr smör, salt, och chiliflakes. Jag delade tomater i bitar och blandade med finhackad rödlök, olivolja, balsamvinäger salt , peppar och nysköradade blad från basilikan i uterummet. Sen stekta vi lamminnefiléerna i smör några minuter och kryddade med salt och svartpeppar., lät de sen vila några minuter på skärbrädan innan jag skar upp de och serverade.
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
fredag 17 juni 2011
Stekt lammfilé med bakpotatis
Vi köpte 450 gr lammfilé och varsin bakpotatis. Hedvig mixade 1 vitlöksklyfta med 50 gr smör, salt, och chiliflakes. Jag delade tomater i bitar och blandade med finhackad rödlök, olivolja, balsamvinäger salt , peppar och nysköradade blad från basilikan i uterummet. Sen stekta vi lamminnefiléerna i smör några minuter och kryddade med salt och svartpeppar., lät de sen vila några minuter på skärbrädan innan jag skar upp de och serverade.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar