Matbloggstoppen

måndag 6 juni 2011

Grillade tomat och oreganobiffar

Hedvig pyntade med fin flagga
Kokande varm superdag, började dagen med en tur till stranden. Innan vi åkte så plockade jag ut lokaluppfödd köttfärs som jag köpt på Skillebyholm ur frysen. Efter turen på stranden och en skön promenad var det dax att laga mat. Som lite förrätt blev det tunna grillade surdegsmackor med tapenad och parmensanost.

4 Personer

500 gr nötfärs
1 ägg
4 kokta pressade potatisar som kallnat
2 msk tomatpuré
10 blad färsk oregano eller 2 tsk torkad
salt och peppar


Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar, biffarna blir rätt lösa om du vill ha dom fastare så blanda i 1 msk bovetemjöl eller maizenamjöl i smeten. Gnid handflatorna med lite olja och forma biffarna , grilla dem sen sakta. Servera med sylvias goda tzatziki. Köttfärsen smakade gudomligt den kan jag varmt rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar