Matbloggstoppen

onsdag 28 december 2011

Spröda potatisrullar

Enkelt och snyggt tillbehör, detta ger två bitar per person om du vet att du bjudit hungriga så ta receptet gånger 1,5.

4 Personer

6 st normalstora mjöliga potatisar
1,5 dl riven färsk parmensanost
15 blad basilika
2 plattor smördeg
1 ägg


Tina smördegsplattorna, koka potatisen och pressa den med en poatispress låt kallna. Kavla ut smördegsplattan tills den blir dubbelt så stor, lägg sen på hälften av potatisen salta och peppra, fortsätt med hälften av osten och basilikan. Rulla sen ihop härligheten pensla skarven med ägget som du vispat med 1msk. vatten, gör likadant med den andra rullen, pensla ovansidan och baka i ugnen (använd bakplåtspapper) på 200 grader i 10 minuter höj sen till 250 grader några minuter för att få snygg färg. Dessa rullar går bra att förbereda fram det att du skall pensla de (pensla inte förrän de skall in i ugnen) täck de då med plastfolie och ställ kallt. Skär bort ändarna på rullarna och dela de på mitten dela sen varje del på snedden så får ni snygga bitar att lägga upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar