Matbloggstoppen

måndag 14 februari 2011

Korv stroganoff

En klassiker som här fått en smak av lite fransk senap

Ingredienser till 4 personer

500 gr falukorv, välj en korv med hög kötthalt vi har turen att ha kvar en halv korv från Wiktor Olsson i Bräkne-Hoby (se länken längst ned på sidan)
1 gul lök i grova bitar
1 burk krossade tomater vi använder Saltå Kvarns
2 msk fransk senap eller 2 tsk curry
3 msk chilisås typ Heinz
1/2 burk cremé fraiche eller 1dl vispgrädde
Smör till stekning
Salt och peppar


Strimla korven och bryn den i smör, det är viktigt att den får färg. När korven har fått färg så stek med löken. Häll i de krossade tomaterna, senapen, chilisåsen och låt det koka i 10 minuter (gör allt i samma stekpanna) tillsätt cremé fraichen och smaka av med salt och peppar. När du serverar så hacka gärna över rikligt med persilja och koka ett gott ris till, vi tar alltid Saltås fullkornsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar