Matbloggstoppen

tisdag 8 februari 2011

Skorpor

För ett par veckor sedan bakade jag skorpor och det blev en hit! Så det har vart en strykande åt gång till mellis och till kvälls te

4-4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½dl strösocker
½ tsk salt
75 gr smör
1 ägg
1 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen. Vispa ihop mjölken och ägget, tillsätt i blandningen.
Arbeta raskt ihop degen, jag använder assistenten, så det går fort.
Låt degen vila på sval plats en stund.
Knåda degen med lite mjöl så att degen blir slät. Baka ut degen till en rulle, dela rullen i ca 35 bitar.
Rulla varje bit till en boll och lägg den på en plåt med bakplåtspaper.
Grädda i 225-250 grader omkring 8-10minuter beroende på ugn och låt sedan svalna. Dela varje boll, rosta och torka skorporna i 175 grader i 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar