Tomt i frysen och snart dags att åka till fjällen. Nere på Carlssons så bad jag Markus att mala upp 2 kg nötfärs och lika mycket fläskfärs. Hedvig och Oskar fick var sin prinskorv att gnaga på, så var dom lyckliga. Passade på att tacka för de fantastiska lammentrecoterna som vi köpta dagen innan, de var det bästa lammet jag ätit.
Väl hemma var det bara att sätta igång, detta använde jag:
1 kg kokt pressad potatis
4 gula lökar mixade till en smet
4 st ägg
ca. 5 dl. vatten
4 kg blandfärs
Börja med att blanda allt utom vatten till en jämn smet, salta och peppra. Blanda sen in vatten lite i taget och kolla så att smeten inte blir för lös, stek gärna lite och prova om du är nöjd med kryddningen och konsistensen. Sen är det bara att rulla, bra tips är att ha lite olja på händerna när du rullar. Bryn sen köttbullarna i en stekpanna för att sen lägga dom på en plåt och låta dom gå färdigt i ugnen på 100 graders värma. Sylvia och jag brukar göra detta en vardag kväll. Njuta av ett glas vin och prata med varandra. Låt dom kallna och frys dom, vi brukar packa 25 st. i samma påse. Och tänk vad gott att kunna öppna en förpackning köttbullar som inte luktar prutt när man öppnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar