Matbloggstoppen

tisdag 1 mars 2011

Parmensanstekt makrillfilé

Enkel middag som blir klar lika snabbt som potatisen kokar, det krispiga täcket gör att barnen gillar fisken (även om Hedvig intalar sig att det är kyckling).

Ingredienser till 4 personer
1 paket MSC märkt makrillfilé
1 dl finriven parmensanost
1 dl ströbröd ekologisk
2 morötter ekologiska
1 klyfta vitlök ekologisk
1 gullök ekologisk
1 burk krossade tomater ekologisk denna gång Saltås
1 burk ekologiska kärnfria kalemata oliver (Sylvia tyckte inte att det passade ihop)
Smör till stekningen
Olja till stekningen
Salt och peppar

Skala gula löken, vitlöken och moroten, tärna allt och fräs det i lite smör i en kastrull, när löken blir glansig och genomskinlig så häll i burken med krossade tomater, skölj ur burken med lite vatten och häll i det också. Låt sen röran puttra på spisen och börja med att panera fisken.

 Blanda ströbröd och parmensanosten, vänd fiskfileérna i blandningen och se till att det täcker. Stek filéerna i gott om smör och lite olja, börja med att stek skinnsidan och var inte för snabb med att vända utan se till att hela fisken får fin färg och blir riktigt krispig. Smaka av tomatröran med salt och peppar och glöm inte att salta och peppra fisken. Servera med kokt potatis eller någon god pasta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar