Matbloggstoppen

måndag 14 mars 2011

Lammspett med ungsstekta rotsaker

God mat som får mig att längta till sommaren, jag smaksätter färsen med lite kanel (Hedvig kände det direkt) för att få den riktiga smaken av Libanon.

4 personer

500 gr lammfärs jag köpte en fantastisk från Carlssons som jag har i frysen
1 dl skorpmjöl självklart ekologisk
ca 1-2 dl vatten
1 ägg
Salt, peppar och lite kanel
1 vitlöksklyfta
1/2 gullök finhackad
5 stora potatisar
3 morötter
2 palsternackor
olja
Träspett detta räckte till 9 st spett

Blanda skorpsmulor och 1 dl vatten med 1 ägg låt de svälla i 5 minuter. Blanda sen in lammfärsen, pressad vitlök, gullök och kryddorna. Känn på färsen och se om det behövs mer vatten, provstek en bit och testa om det behövs mer kryddor. Tvätta potatisen, skala palsternackorna och morötterna, skiva alla rotsaker i grova skivor blanda med lite olja. Sätt in en långpanna i ugnen 220 grader så att den blir riktigt varm, när den är det så häll i rotsakerna och baka i 15 minuter. Sätt under tiden upp färsen på träspett, när rotsakerna har bakats i 15 minuter rör runt och lägg spetten ovanpå, fortsätt att baka i ugnen tills spetten är klara och rotsakerna är mjuka. Servera detta med god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar