Matbloggstoppen

tisdag 5 april 2011

Indisk lammgryta

Gott och kryddigt, om du inte gillar lamm så ta nötkött.

4 personer

500 gr lammgrytbitar
3 morötter skurna i tärningar
2 lökar i tärningar
2 vitlöksklyftor i bitar (ta bort grodden i klyftan så får du en godare smak)
1 burk cocosmjölk vi kör kung markatta
1 dl vatten+ mer att späda med
2 dl röda linser
1/2 påse frysta rotsaker, jag använde ICAs I love eco
Garam masala
salt och peppar
olja att steka i

Bryn grytbitarna i olja när de fått färg stek med grönsakerna, när dom börjar bli mjuka så krydda med garam masala, salt och peppar. Häll i cocosmjölken och vattnet låt det hela sjuda tills grytbitarna börjar bli möra (späd med vatten efterhand att det kokar bort). När grytbitarna börjar bli möra, häll i linserna och koka ca. 30 minuter till späd med mer vatten när linserna sväller, avsluta med rotsakerna och se till att dom blir varma. Smaka av med salt och peppar ev. mer garam masala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar