Matbloggstoppen

fredag 1 april 2011

Pasta med tomatsås

Det här är en pasta som funnits med länge hemma hos oss. Ibland tycker jag att rätten kan dyka upp lite för ofta men barnen tycker inte det!
Den här gången provade jag att ha i bönor och det blev en hit hos barnen.

Pasta 500gr
1 paket ekologiskt bacon
1 burk krossade tomater ekologisk från Saltåkvarn
1 burk Heinz ekologiska vitabönor
½ tärning ekologisk köttbuljong
4-5 färska blad basilika
ett par varv med svartpepparkvarnen
(3msk Ketchup ekologisk)

Koka pastan som du brukar göra, gärna lite "al dente"

Strimla bacon och fräs den i en stekpanna med lite högre kanter. Tillsätt krossade tomater och halva buljong tärningen. I med kryddorna och låt sjuda ett par minuter. Häll därefter i bönorna som vi hade den här gången. Sjud upp allt, klart!!!
Ketchup är något som jag har i när vi inte har i bönor, för att få balans med lite sötma i.

Servera med färsk riven parmensanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar