Matbloggstoppen

tisdag 12 april 2011

Quinoabiffar med musslor

Goda biffar som blir bäst när dom steks riktigt frasiga i olja (nästan friteras)

5 dl kokt Quinoa ekologisk så klart
200 gr musselkött jag köper fryst från Chile
2 st. gröna chilifrukter
1  ägg
2 msk. creme fraiche
3 msk bovetemjöl
1 dl riven ost
Salt och peppar
Olja till stekning använd en neutral rapsolja

Hacka musslorna fint, kärna ur chilifrukten och finhacka den också, blanda sen ihop allt smaka av med salt peppar och låt stå i 15 min i kylen. Värm oljan i en stekpanna och forma biffar i handen och stek dom riktigt knapriga, det är godast om du inte gör dom för tjocka. Servera med citron och varför inte chilensk chilisås.

1 kommentar:

  1. Spännande kombo!

    Du äter ju så mycket gott hemma så kanske du kan överleva några vissna pajbitar på jobbet?

    SvaraRadera