En riktig hit, barnen åt som om dom inte sett mat. Sej använder man i Norge för att göra fiskekakor på så jag har dragit nytta av mitt norska ursprung och gjort en variant. Den är mycket lätt att göra det tar ca 15 minuter.
4 personer och några lunchlådor
800 gr fryst sejfilé det går självklart lika bra med färsk
1 ägg
1 msk. potatismjöl
Fryst gräslök
salt och peppar
Smör att steka i och servera till
Skär sejen i tärningar och kör sen hälften i en mixer eller food processor till en mos. Blanda sen i resten av sejen och de övriga ingredienserna smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek dom härligt bruna i smör. När alla är stekta bryn lite smör i stekpannan och servera till (dränk inte biffarna i smöret utan häll bara lite över själva biffen). Servera med gott potatismos (alltså inte ogott) och kanske min variant på pressgurka.
Pressgurka och kålrot
Blanda lagen av
2 msk. ättiksprit
1 dl vatten
4 msk. socker
Hackad persilja
Rör tills sockret löst sig blanda sen i persiljan. Skiva sen en 1/2 gurka med osthyvel i laget och lika mycket skalad kålrot låt dra i 30 minuter eller så länge du har tid gärna under press.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar