Matbloggstoppen

tisdag 10 maj 2011

Bovetebiffar med stekt Butternut pumpa

När Oskr hörde att det skulle bli vegetariska biffar så hoppade han av glädje och berättade att dom fick det på skolan igår men det gör ju inget som han sade.

Detta skall du göra dagen innan
häll upp 1 1/2 dl krossad bovete (Saltås är toppen) i en sil och skölj med kokande vatten. Koka sen boveten i 4 1/2 dl vatten och lite salt till en gröt det tar ca. 7 minuter rör då och då, kyl och plasta in ställ i kylen.

Dag 2

Ingredienser
1 dl riven ost
2 msk bovetemjöl går också bra med maizena
2 ägg
salt och peppar
olja och smör att steka i

Blanda i äggen och osten och sen bovetemjölet lite i taget smaka av med salt och peppar, provstek och se om konsistensen är bra annars så tillsätt mer bovetemjöl. Häll upp ströbröd på en tallrik och klicka ut biffar vänd dom i ströbrödet, använd händerna det är kladdigt, stek dom sen knapriga och bruna i olja och  smör.
Skär butternut pumpan i bitar inte allt för tunna, behåll skalet på, stek dom sen på medelvärme tills dom blir bruna och mjuka, blanda i frysta suger snaps och låt dom bli varma salt och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar