Matbloggstoppen

lördag 28 maj 2011

Kummel med rödbetssmör

Nu är det säsong för Kummel!!! Och den smakar perfekt ihop med färska rödbetor som vi idag har i ett smör. Peder som ansvarar för fiskdisken på ICAMAXI i Södertälje hjälper dig gärna med fisken och andra olika tips.


Kummel 1kg med ben för 4pers
200gram bladspenat
250gram färska ekologiska champinjoner
1liten gul lök
1vitlöksklyfta
100gram Smör
1färsk rödbeta
rivet skal från en halv Citron
salt och svartpeppar
smör till att steka i

Sätt ugnen på 160grader
Slata och peppra Kummeln och lägg i ungsfast form. Sätt in den i ugnen ca 15min eller tills den släpper från benen (den ska fortfarande var blank inuti).
Undertiden gör du Rödbetssmöret, skiva 100gram Smör, skala Rödbetan och riv den på fina sidan av rivjärnet. Riv den halva Citronen på den fina sidan också. Blanda ihop och smaka av med Salt och Peppar.
Dela Champinjoner i grova bitar, skiva Löken tunt och finhacka Vitlöksklyftan. Stek allt i Smör samtidigt tills det får lite färg. Tillsätt då Spentabladen och stek ytterligare fyra minuter och smaka av med Salt och Peppar.
Serveras bäst med nykokt svensk färsk potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar