Matbloggstoppen

torsdag 5 maj 2011

Caesardressing

Denna sallad kommer ifrån Mexico och skapades i staden Tijuana som ligger på gränsen till USA, Skaparen hette Caesar Cardini. Jag brukar göra en rejäl laddning denna räcker till ca. 7 dl.

300 gr parmensanost
3 äggulor
3 st sardellfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk. fransk senap
2,5 dl raps olja (neutral smak)
0,75 dl vatten  (om ni vill)
peppar

Kör parmensanosten, vitlöken och sardellerna i en mixer eller food processor till fina smulor, tillsätt sen äggulorna och senapenoljan. Häll sen i oljan sakta i en fin stråle se till att oljan absorberas innan du häller i mer, när oljan är i så tillsätt kallt vatten lite i taget tills du är nöjd med konsistensen. Gör gärna den dagen innan och vänta med att tillsätta vattnet då håller den 10 dagar bara du inte stoppar i fingrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar