tisdag 24 maj 2011

Stekt makrill med linssallad

Oskar hjälper mig att filéa


Det är nu tid för färsk svensk makrill, så passa på att köp en god och nyttig fisk som dessutom är lätt att laga. Extra viktigt med makrill att den är glansig och har klara genomskinliga ögon. Be din fiskhandlare att han filéar den år dig men skinnet skall sitta kvar.

Till 4 personer

4 makrillfiléer
vetemjöl
smör och olja till stekning
salt och peppar

till linssalladen

Missa inte att steka med rommen
2 dl gröna linser
2 msk kapris, välj större italiensak
1 zuccini
5 soltorkade tomater
saften av en 1/2 citron
lite olivolja
Olja att steka i
salt och peppar

Koka upp 1 liter vatten och häll det över linserna i en stor skål och låt det stå i 1 timme. Skär zuccinin i bitar och stek den i oljan tills den fått färg, salta och peppra och häll den i en skål tillsätt kaprisen, soltorkade tomater som du strimlat, citronsaften och olivolja. Häll sen i linserna och smaka av med salt och peppar.

Vänd makrillfiléerna i vetemjölet och stek dom i en blandning av smör och olja, börja med att steka kött sidan stek sen skinnsidan tills den blir knaprig och servera med den sidan upp, glöm inte att salta och peppra.

3 kommentarer:

  1. I dag ska jag steka makrill.Men har sparat receptet,för övriga grejer till salladen finns inte hemma.

    SvaraRadera
  2. Härligt! Makrill är såå gott.

    SvaraRadera
  3. Hej!fyra makrillar till fyra betyder att en är hungrig!För snålt tilltaget!Annars gott.Vänl.Inger

    SvaraRadera