Matbloggstoppen

torsdag 8 december 2011

Ostkaka (Laktosfri)

Jag blev såå lycklig när jag slog upp en tidning med ett recept på en ostkaka som jag kunde göra laktosfri!!! Har inte ätit en ostkaka på många år eftersom det inte har funnits laktosfria alternativ. Den här gör man på bla keso och den finns hos arla laktosfri.
Nu passar jag på att göra en jul variant, då med saffran i.


500 gr Keso
4st Ägg
1dl socker
1tsk vaniljsocker
0,5dl Mandel (finmald)
0,5dl Vetemjöl
3dl Mjölk (ibland tar jag hälften grädde)
Julsmak:
3st påsar saffran a´0,5gr


Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med smör.
Häll upp keson i en skål och mosa den lite grann, så att den inte är riktigt lika storgrynig som annars. Vispa ägg och socker poröst i en annan bunke. Blanda sedan ner (saffran vid julsmak), vaniljsocker, vetemjöl,mandel och mjölk och rör om.
Häll ner smeten i den smörjda formen och ställ i ugnen ca 60 min.


Servera ostkakan ljummen med lite grädde och sylt. Njut!!

1 kommentar:

  1. Oj, så gott! Ostkaka är alltid supergott!

    Brukar du använda Oatley iMat i matlagningen? I så fall kanske du kan tipsa om ditt bästa vardagsrecept och vinna en matkasse, finns även som laktosfri matkasse hemlevererad!
    http://frostrosor.blogspot.com/2011/12/receptutmaningen-vilket-ar-ditt-basta.html

    SvaraRadera