Matbloggstoppen

fredag 25 november 2011

Hallongrottor/Dumlegrottor

  • Hedvig har suttit och tittat i olika kokböker för att se vad hon vill ha till sin födelsedag. Hallongrottor var en av sakerna hon föll för. Hon och pappa Lars bakade. Hedvig gjorde med hallonsylt i medan Lars tog Dumlekola.
  • Till ca 24
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • Fyllning
  • 1dl hallonsylt
  • eller 1 Dumle kola/kaka
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smör i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar