Matbloggstoppen

tisdag 22 november 2011

"Kladdigt" kycklinglår med rostade rotsaker

Gott med kladdig marinad som sen slickas från fingrarna.

4 personer
900 gr. kycklinglår med ben
8 potatisar
1/2 kålrot
3 rödbetor
1 dl chilisås typ Heinz
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soya
rapsolja
salt och peppar

Skala rotsakerna och klyfta de, lägg de på en oljad plåt. Blanda ingredienserna till marinaden och vänd kycklingbitarna i marinaden, lägg låren på ett galler och ställ det ovanpå plåten ställ in hela härligheten i ugnen på 180 grader i 20 minuter. När 20 minuter gått vänd kycklingen och pensla med den överblivna marinaden och höj tempen i ugnen till 220 grader och låt gå 10 minuter till. Salta och peppra rotsakerna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar