1 morot
1 gullök
1 liter vatten
25 gr smör
1 dl vetemjöl
1/2 pkt fryst dill
1/2-1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar och lite socker
Koka upp en liter vatten med moroten och löken som du skalat och skurit i grova bitar, tillsätt salt så att det smakar gott, låt koka i 5 minuter. dela kycklingfilén på mitten och lägg ned den i spadet koka tills den är klar ca 15 minuter, lyft då ur de ur buljongen. sila vätskan men släng den inte utan spara den i en skål. Smält smöret i kastrullen tillsätt sen mjölet under omröring lite i taget. När allt mjöl är irört så häll i lite buljong i taget så att det hinner lösa sig. När allt är i så koka såsen försiktigt under omröring i 5 minuter. Häll i dillen och smaka av med vinägern, salt och socker det skall smaka lite sötsurt (om du vill ha såsen lite rundare i smaken tillsätt lite vispgrädde) . Avsluta med att lägga i kycklingfilén och låt den bli varm, servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar