Matbloggstoppen

söndag 20 november 2011

Ljummen rotsakssallad

Gott tillbehör som passar bra på vintern, du kan välja kryddning hur du vill.

4 personer

3 morötter
2 rödlökar
3 palsternackor
3 rödbetor
Här med fetaost som tillbehör till kött och potatisgratäng
1/2 dl olivolja
lite rapsolja med neutral smak
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt och peppar


Skala rotfrukterna och skiva dom i lika tjocka skivor blanda de med lite rapsolja på en plåt, salta och peppra baka mjuka i ugnen på 200 grader. Undertiden så blanda resten av ingredienserna till en dressing smaka av med salt och peppar. När rotsakerna är mjuka så blanda de med dressingen i en skål smaka av så att det är bra kryddat, du kan använda andra smaker så som rosmarin, vitlök, chili, timjan eller andra saker du gillar. servera som tillbehör till kött eller kraftig fisk så som lax detta kan också passa som förrätt med lite smulad fetaost över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar