Matbloggstoppen

torsdag 3 november 2011

Lammfärsbiffar med fetaost, rödbetstzatziki och ungsrostaderotsaker

Lammfärsbiffar är en hit för alla i familjen. Den här gången blev det med fetaost i och en härlig tzatziki till.

4 pers
500gr lammfärs
½ paket fetaost
1ägg
1vitlöksklyfta
timjan
salt
peppar

Blanda färsen med ägg, kryddor, smulad fetaost och skalad pressad vitlök. Forma biffar av färsen och stek biffarna i olja.

Rödbetstzatziki
2dl matyoghurt
1vitlök
1rödbeta
salt
peppar

Skala och riv rödbetan, grovt eller fint helt efter vad du själv tycker om. Blanda yoghurt med pressad vitlök och rör ner rödbetan. Smaksätt med salt och peppar.


Ungsrostaderotsaker
Skala och dela potatis(8st), morötter (4st) och palsternackor (4st) till fyra personer, ta mer eller mindre av rotsaker som du gillar mest. Lägg i en lång panna med lite rapsolja, salt och peppar. In i ugnen på 200grader ca 20min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar