500 gr rostas
1,5 dl rött vin
2 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
Timjan
Svartpeppar
Det blir godast om du marinerar i 2 dygn. Skiva ingefäran och vitlöken tunt, gnid in köttet med peppar och timjan. Lägg sen köttet i en plastpåse och slå på viner samt fördela ingefära och vitlök över köttet och knyt ihop påsen. Lägg påsen i en skål som du ställer i kylen, vänd den så ofta du ser den så att köttet marineras runt om. Ta sen ut köttet i god tid innan det skall stekas så att det blir rumstempererat. Häll av marinaden (kan användas till rödvinssås) och torka av köttet. Bryn köttet och salta det kör det sen i ugnen på 100 grader med termometer tills den visar 58 grader låt köttet vila 10 minuter skär det sen i tunna skivor och servera med krämig potatisgratäng och ljummen rotsakssallad med fetaost.
Toppenrecept! Både rostas och rotsakssalladen! Dock är det alldeles för lite kött om man är 4 vuxna. Jag gjorde på 1 kg och det räckte till 6 personer (kvinnor) och då hade vi ändå förrätt innan. :)
SvaraRadera