Matbloggstoppen

tisdag 14 augusti 2012

Kantarell pytt med ekologisk köttfärs

Det knackade på dörren vi 9 igår kväll det var vår fantastiska granne Annelie som lämnade 2kg gula kantareller, en del stekte jag och frös direkt men jag sparade ca 4 hg till middag dagen efter det blev en lyxig pytt.

Ingredienser

4 hg gula kantareller i mindre bitar
1/2 purjolök i fina strimlor
12 medelstora potatisar
5 hg ekologisk nötfärs
smör och olja till stekning
250 gr haricots verts
salt och peppar

Sätt ugnen på 230 grader och ställ in en långpanna med lite olja i botten, skrubba potatisen och dela den i grova bitar lägg den sen på den hela plåten och fortsätt att steka den ugnen vänd den då och då.
Stek sen svampen i smör, när vätskan är borta och den börja bli brun tillsätt löken och fortsätt att steka tills den är mjuk och börjar bli brynt, lägg allt på en tallrik och stek köttfärsen när den är stekt, smaka av med salt och peppar. Blanda sen ihop allt med potatisen i ugnen (här tillsätter du haricots vertsen), smaka av med salt och peppar och stek i ugnen ytterligare 10 minuter glöm inte att röra någon gång. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar