Oxfilè här med Oskars vitlökssmör |
Till 4 personer
600 gr oxfilé
Till kryddpastan
2 vitlöksklyftor
färska kryddor, jag tog timjan och rosmarin
salt
svartpeppar
olja
Stöt ingredienserna i en mortel till en slät pasta och gnid in oxfilen med blandningen, grilla den sen gärna med en termometer i, 56 grader riktigt röd, 62 grader medium till genomstekt (efter att den vilat). Låt alltid köttet vila inlindat i folie innan du skivar upp det.
Jag serverade detta med rostad pumpa från Åby Kvarn.
Pumpa här med vaxbönor från Skilleby gård |
Sätt in en långpanna i ugnen på 220 grader med neutral matolja i. Dela pumpan i klyftor, skal två vitlöksklyftor och hacka dom, skiva en liten chilifrukt. När plåten är varm så lägg i pumpan snyggt och strö över vitlök och chili. När pumpan börjar få färg ta ut och vänd den och baka den lika länge till. Salta och peppra.
va god ser ut
SvaraRadera