Matbloggstoppen

torsdag 29 december 2011

Räkcocktail med smak av lime, chili och koriander

God förrätt som går att förbereda några timmar innan, serveras med fördel i ett snyggt glas, med eller utan fot kvittar bara det inte är för stort utan rätten skall sticka upp över kanten.

4 personer

3 mogna avocados
1/2 chili utan kärnor och mellanväggar (jag menar röd chili som är vanligast i butiken)
2 dl handskalade räkor (skala själv eller köp på burk men välj då handskalade)
2 limefrukter
1/2 rödlök
lite koriander
1 påse småbladig salladsblandning
salt och peppar

Dela, skala och kärna ur avocadon, finhacka rödlöken och chilin, blanda ihop allt försiktigt och pressa över en lime, smaka av med salt och peppar, blanda ned koriander efter smak den skall inte ta överhand börja med 5 blad, avsluta med att vända ned räkorna (hit går bra att förbereda, plasta och ställ i kylen).
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avsluta med en klyfta lime och några korianderblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar