Matbloggstoppen

tisdag 28 augusti 2012

Pasta med kantareller, konjak och västerbottenost


Den här pastan tillagas bäst med gula kantareller och i år ska det ju inte vara några problem, eftersom det finns mängder av dom. Vi fick följa med våra vänner Annelie och Henrik till deras stuga utanför Sala och plocka. Vi kom hem med 1½ pappkasse!!

Till fyra pers:
 300-400gr tagliatelle
ca 300gr kantareller
1 gul lök, finhackad
2 msk smör
2 krm salt
3 krm svartpeppar
2dl grädde
1dl vatten
2 msk konjak
1 morot
75g Västerbottenost eller Parmensanost riven
1 kvist rosmarin

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Rensa och stek svamp och lök i smör, salta och peppra. Häll i grädde, vatten och konjak.
Skala moroten och hyvla den i långa remsor med potatisskalare eller mandolin.
Vänd ihop svampsås, pasta, morot, ost och rosmarin.

Servera direkt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar