Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
söndag 3 juli 2011
Ungsbakad torskrygg med pepparrot och brynt smör
Riktigt snabblagad lyxmat
4 Personer
600gr torskrygg
25 gr smör
pepparot
salt, socker och peppar
salta och sockra torskryggarna några timmar innan det är dags att laga den. Sätt sen på ugnen på 150 grader och ställ in torsken det tar ca 10-15 minuter beroende på hur tjock torsken är (baka den inte för länge utan den skall vara blank och saftig inuti. Bryn under tiden smöret i en stekpanna, passa dig så att det inte bränns, riv pepparoten och servera direkt när torsken är klar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här är fantastiskt god och hur lätt som helst. En ren delikatess med pressad potatis och grön sparris.
SvaraRadera