Matbloggstoppen

fredag 28 oktober 2011

Entrecote med råstekt potatis


Köp riktigt fin entrecote känn på den den skall vara fast med mycket insprängt fett. Köp inte det billigaste köttet utan välj med omsorg gå gärna till en specialist. Ta fram köttet i god tid gärna 2 timmar före och krydda det med örter och chili, salta precis innan du steker den och stek den snabbt så att den är riktigt röd och saftig. Skala potatis och tärna den i jämna tärningar och lägg dem i vatten, häll sen av vattnet och torka gärna tärningarna med en handduk stek dem sen lite i taget i en blandning av smör och olja krydda med salt och peppar.

3 kommentarer:

  1. Oj, den bilden får det att vattnas ordentligt i munnen. Vilken fin entrecote det ser ut att vara. Och potatisen ser perfekt ut ... och salladen ... och den där klicken på sidan som jag antar är någon form av aromsmör. Entrecote var länge sedan vi åt men nu blev jag inspirerad.

    Ha en bra vecka!
    /Anita i 22:an

    SvaraRadera
  2. Kul att vi kan inspirera. Receptet kommer snart. Den vita klicken är Hedvigs FetaOstsås, hon älskar att få vara med i köket. Och fetaostsåsen är hennes favorit.

    SvaraRadera
  3. 75 kg/år blir en hel ko på 600 kg.

    SvaraRadera