Matbloggstoppen

tisdag 27 december 2011

Halstrad pilgrimsmussla med asiatisk touch

En riktigt enkel förrätt som passar bra när man är många, stek inte pilgrimsmusslan för länge, för min del kan den vara nästan rå. Dressingen går att förbereda dagen innan.

4 personer

8 stora pilgrimsmusslor (om du tar frysta låt de tina långsamt i kylen över natten)
1/4 dl pressad lime (köp hem 2 frukter så räcker det)
1/4 dl japansk soya
sesamolja (bara några droppar)
lite färsk chili i skivor (tunna skivor)
salt och peppar
lite smör att steka i

Blanda soya och limesaften, smaka av med några droppar sesamolja (den har jätte stark smak så ta lite i taget) några skivor chili.
Halstra pilgrimsmusslan i lite smör se till att den blir riktig brun, salta och peppra, lägg upp direkt och skeda  över lite av dressingen servera med en liten sallad och lite rivet limeskal.

Liten sallad

Köp salladspåse med småbladig sallad blanda den med lite riven färsk ingefära, olivolja, några droppar vitvinsvinäger, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar