Idag när vi skulle äta så var det fantastiskt, 20 grader varm och helt vindstilla. Magnolia har just börjat slå ut och humlen har hunnit halvvägs upp på humlestören. Dagens pasta är enkel och lättlagad men med många goda smaker.
4 Personer
100gr skivad salami jag väljer självklart en italiensk variant med vitlök.
40 gram soltorkade tomater som inte ligger i olja. blötlägg dom ca. 30 minuter goda ekologiska se bilden.
3 selleri stjälkar
3 salladslökar i tunna skivor
1 näve valnötskärnor
500 gram pasta
olja
Koka pastan. Under tiden strimla salamin och sellerin. När pastan kokat klart så spola av den och låt dom rinna av. Häll i lite olja i kastrullen och fräs salamin när den börjar ta färg så tillsätt grönsakerna.
När allt börjar bli lite mjukt så blanda i pastan, avsluta med att blanda i de grovt hackade valnötterna och de hackade tomaterna. Servera med nyriven parmensanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar