Dags att ta hand om årets skörd av chili. Idag syftar jag den lite mildare och fantastiskt goda Jamaican Bell som vi fått av vår fantastiska granne.
Koka upp lagen.
1dl. Ättika
1.5dl. socker
2.5 dl. vatten
När sockret löst sig lägg i chilin och koka försiktigt i 5 min under lock. Häll sen upp på rena varma glasburkar, skruva på locket låt kallna, förvara i kylen. Använd som tillbehör till grillat kött och mexikanska rätter eller när du bara är sugen.
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
tisdag 15 november 2016
#Syltad#Chili#
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar