Matbloggstoppen

måndag 17 januari 2011

Fiskburgare

Enkel vardagsmat eller roligare än hamburgare att äta på helgen
4 pers.
400 gr. laxfilé utan skinn
300 gr. torskfilé
salt och peppar

Ta hälften av torsken ock laxen och dela i grova bitar kör bitarna till en slät smet i mixer eller food processor (om du inte har så får du hacka den fint fint) Ta resten av fisken och tärna den i små snygga tärningar. Blanda tärningarna och den mixade fisken och rör det försiktigt till en slät smet smaka av med salt och peppar. Om du vill skoja till det så blir det gott att smaksätta med chili, rivet citronskal, dillfrön................ Klappa smeten till biffar blöt händerna så fastnar inte fisken på händerna. Stek dem sen i smör tills dem är klara hellre för lite än för mycket. Vi äter gärna dessa burgare i hamburgerbröd med tomat, rödlök, sallad och denna goda med enkla currydressing.

1 en burk laktosfri gräddfil
1 msk. äppelmos
curry efter smak
en klick smör
salt och peppar

Smält smöret i en liten kastrull och fräs curryn i det, fräs inte för länge då kommer det att smaka bränt, blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Idag testade vi dessa och det blev en höjdare. Ett barn åt direkt, det andra gnällde och ville inte äta -Tycker inte om. Men en tugga åkte in, och sedan dröjde det inte länge förrän en till "fiskbiff" begärdes. Jag blandade i ett ägg i smeten och vände dem i lite strömjöl innan jag stekte dem,också åt vi dem med ris, hamburgardressing och grönsaker.

    SvaraRadera
  2. Visst är det kul att barnen upptäcker att det är gott med fisk i olika former. Bra att få tips om din variant på fiskburgarna / Sylvia

    SvaraRadera