Matbloggstoppen

måndag 10 januari 2011

Sjömansbiff

Enkel mat som tar lite tid men med lite planering blir detta till veckans snabbmat.
ingredienser till 4 personer

400gr sjömansbiff (ytterlår eller rulle av nötkött "kossa" i  1/2 cm tjocka skivor, vi valde naturbeteskött för att minska klimatpåverkan)
8 potatisar i centimetertjocka skivor (skölj inte skivorna i vatten)
1 skivad gul lök
1/2 liter öl vi tog julöl som var kvar detta ger lite mustigare smak
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 lagerblad
smör till stekning och salt och peppar till avsmakning

Dag 1: Bryn köttet salta och peppra, bryn löken och slå på ölen och vattnet samt buljongtärningen koka upp och låt småkoka i 1-2 timmar du kanske behöver att späda med vatten det skall vara gott om vätska. Kolla om köttet är mört då är det klart, kyl ned så fort som möjligt ställ ut eller ställ i kallt vatten i vasken, när det är kallt så ställ i kylen.
Dag 2: Tag ur köttet ur buljongen koka upp, skiva potatisen och lägg den i buljongen koka det tills den är mjuk, smaka av med salt och peppar när du är nöjd så lägg i köttet och se till att allt blir varmt, servera med smörgåsgurka och veckans sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar