Matbloggstoppen

söndag 23 januari 2011

Riktig gott rödvin med mycket smak

Det är kul att gå omkring på Systemet och leta efter gröna etiketter och vårt bolag ute vid Coop sköter detta bra, varför ekologiskt då?  jo vi tror på att undvika gift så mycket som möjligt och att det med naturlig odlingsteknik blir bättre smaker. Vi är inte fundamentalister men det är som två vi känner, Mats och Anna brukar säga "har man väl börjat så går man inte tillbaka".  Så börja som oss leta gröna etiketter på bolaget.

3 kommentarer:

 1. Mats och Anna har många poänger de! I veckans eko för någon vecka sedan stod det dock att ekologiskt vin inte nödvändigtvis är så giftfritt som man kan tro. Märkningen visar ju bara att druvorna är ekologiskt odlade men sen behöver det inte deklareras vad som tillsätts under själva tillverkningsprocessen och kan visst vara lite allt möjligt. Kolla in den här länken: http://ekoladan.se/Newsletter/newsletter_2010_50.pdf

  SvaraRadera
 2. Det är absolut så att det inte är garanterat giftfritt men jag vet att det inte sitter gift på skalen och att vattnet vid odlingen förblir giftfritt.

  SvaraRadera
 3. Ett Kravmärkt röttvin i bag-in.box, som jag rekomenderar är GOSA.
  Gosa görs på druvan Monastrell och kommer från den sydöstra delen av Spanien. Monastrell är samma druvsort som i Frankrike går under namnet Mourvèdre.

  SvaraRadera